Ukrajnai háború

Zelenszkij találkozna Putyinnal

Vlagyimir Putyin orosz elnök az egyetlen orosz tisztségviselő, akivel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hajlandó lenne találkozni és mindössze egy kérdést vitatna meg vele: az ukrajnai háború végét.

2022.05.24 07:18MTI

Zelenszkij ezt hétfőn a Davosi Világgazdasági Fórum részvevőihez intézett videóüzenetében jelentette ki. Beszédében ugyanakkor hangsúlyozta, hogy egyre nehezebbé válik bármilyen tárgyalás Oroszországgal, tekintettel a megszállt területeken civilek ellen elkövetett, orosz katonáknak tulajdonított cselekményekre. Beszélt arról is, hogy a 2014-ben elcsatolt Krím félsziget erővel történő visszaszerzése több százezer áldozattal járna.

Zelenszkij egy korábbi felszólalásában maximális szankciókat követelt Oroszország ellen. Az államfő nehezményezte, hogy Oroszország ellen a legfájdalmasabb büntetőintézkedéseket még nem léptették életbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.