Tragikus baleset

Hatra emelkedett a szlovéniai robbanásban elhunytak száma

Egy vegyi üzemben történt a robbanás, öten azonnal meghaltak.

2022.05.19 18:43MTI

Hatra emelkedett a dél-szlovéniai Kocevje Melamin nevű vegyi üzemében egy héttel ezelőtt történt robbanásban elhunytak száma, a ljubljanai kórházban meghalt az egyik súlyos sérültje a balesetnek - közölte csütörtökön a rendőrség.

A robbanásban hatan sérültek meg, közülük ketten súlyosan. Őket égési sérülésekkel szállítottak kórházba. Egyikük csütörtökön elhunyt, a másikuk még mindig kritikus állapotban van. Öt ember a robbanás közvetlen közelében tartózkodott egy konténerben, és a helyszínen meghaltak.

A ljubljanai rendőrség tájékoztatása szerint még folyik a nyomozás, így nem tudnak új információkkal szolgálni.

Sajtóbeszámolók szerint emberi mulasztás miatt történt a robbanás.

Múlt csütörtökön tartálykocsival az epoxigyanta gyártásához használt epiklórhidrint szállítottak az üzembe. Az előzetes vizsgálatok szerint a folyadékot tévedésből nem a megfelelő tartályba fejtették át. A robbanás és az azt követő tűz súlyosan megrongálta a gyárat és környezetét.

A szlovén környezetvédelmi jogszabályok szerint a Melamin gyár a környezetre nézve nagyobb kockázatot jelentő üzemek közé tartozik. A régió egyik legnagyobb munkáltatójaként működő cég, amely csaknem kétszáz embert foglalkoztat, elsősorban olyan nitrogéntartalmú festéket és lakkgyantát állít elő, amelyet a fa-, építő- és textiliparban használnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.