Illegális bevándorlás

Kábítószerrel is kereskedő embercsempész bandán ütöttek rajta a román hatóságok

A hatóságok 37 házkutatást hajtottak végre.

2022.05.19 03:30MTI

Főleg Románia nyugati megyéiben tevékenykedő, kábítószerrel is kereskedő embercsempész banda felszámolásáról számolt be szerdán a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT).

A hatóságok 37 házkutatást hajtottak végre szerda hajnalban Arad, Temes, Kolozs, Iasi és Krassó-Szörény megyei helyszíneken, amelyek során 44 gyanúsítottat vettek őrizetbe.

A hatóságok szerint a tavaly augusztusban Temes megyében szerveződött bűnszövetkezet tagjai Szerbiából és Bulgáriából illegálisan érkezett, Temesváron és környékén meghúzódó közel-keleti bevándorlókat juttattak át a román-magyar határon jelentős haszonra téve szert. A Németországba vagy Ausztriába eljutni akaró migránsokat saját autókkal, vagy bérelt járművekkel vitték a magyar határ Arad megyei szakasza közelébe, majd útbaigazították és átküldték őket a zöldhatáron.

Januártól kezdődően a banda egyes tagjai kokaint, amfetamint és marihuánát is árultak Arad, Temes és Krassó-Szörény megyei fogyasztóknak.

A DIICOT által irányított rajtaütésben több, nyugati határ menti megye határrendészeti, illetve szervezett bűnözés elleni rendőri szervei vettek részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.