Fegyverkezés

Sikeres kísérletet hajtott végre hiperszonikus rakétával az amerikai légierő

A légi indítású gyorsreagálási fegyvert (ARRW) egy B-52-es stratégiai bombázó indította.

2022.05.17 08:13MTI

Sikeres kísérletet hajtott végre a hangsebesség ötszörösére képes hiperszonikus fegyverrel az Egyesült Államok - közölte helyi idő szerint hétfőn az amerikai légierő.

A tesztet szombaton hajtották végre Dél-Kalifornia partjai közelében. Az úgynevezett légi indítású gyorsreagálási fegyvert (ARRW) egy B-52-es stratégiai bombázó indította.

"A szétkapcsolódást követően az ARRW hajtóműve beindult, és a tervezett ideig működött, a hangsebesség ötszörösét elérve" - derül ki a légierő közleményéből.

A hiperszonikus fegyverek irányíthatóságuk és sebességük miatt nehezen követhetők és elháríthatók. Oroszország már hadrendbe is állított hiperszonikus fegyvereket, melyeket be is vetett az Ukrajna elleni háborúban. Kína októberben tagadta, hogy hiperszonikus fegyverkísérletet hajtott végre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.