Légiközlekedés

Felszállás közben lángba borult egy utasszállító repülőgép - videó

Tucatnyian megsérültek az égő repülőgép elől menekülve Délnyugat-Kínában.

2022.05.12 12:03ma.hu

Kigyulladt egy utasszállító repülőgép üzemanyaga felszállás közben egy délnyugat-kínai repülőtéren, a helyi hatóságok szerint az egyik hajtóműve súrolta a kifutópályát, mielőtt lángba borult.

"A felszállási folyamat során rendellenesség történt, és a felszállást az eljárásnak megfelelően megszakították. Miután letért a kifutópályáról, a hajtómű a földet súrolta és kigyulladt" - áll a helyi légügyi hatóságok közleményében, megjegyezve, hogy a tüzet "már eloltották".

A fedélzeten tartózkodó mind a 122 embert - köztük 113 utast és kilenc repülőszemélyzetet - biztonságosan kimenekítették, közölte a Tibet Airlines, bár mintegy 40 embert kórházba szállítottak kisebb sérülésekkel.

Az esetről a helyi média által megosztott videók készültek, az egyikben egy nagy, sötét füstoszlop gomolyog az ég felé, amint az elsősegélynyújtók megpróbálják eloltani a tüzet.

A repülőtér közölte, hogy az Airbus SE A319-es típusú repülőgép bal oldala gyulladt ki, és hozzátette, hogy jelenleg is folyik a vizsgálat. A repülőgép kilenc éves volt - jelentette a Reuters egy repülési adatokat gyűjtő honlapra hivatkozva. Az Airbus közölte, hogy tud az esetről, és még vizsgálja azt.

A csütörtöki kifutópálya-incidens kevesebb mint két hónappal a China Eastern Airlines által üzemeltetett Boeing 737-800-as halálos balesete után történt, amelyben a fedélzeten tartózkodó mind a 132 utas és a személyzet meghalt a március 21-én Kunmingból Guangzhou-ba tartó járaton. A kínai légügyi hatóságok szerint a repülőgép fekete dobozai "súlyosan megsérültek" a balesetben, ami megnehezíti a baleset kivizsgálását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.