Románia

Udvardy György veszprémi érsek lesz az idei csíksomlyói búcsú szónoka

Hagyományos keretek között tarthatják meg az idei fogadalmi búcsút, amely során immár nem kell járványügyi korlátozásoknak eleget tenni.

2022.05.11 16:30MTI

Udvardy György veszprémi érsek lesz az idei csíksomlyói búcsú szónoka - közölte szerdán a Romkat.ro portál a csíksomlyói kegyhely ferences őreinek a közleményét idézve.

Az idei búcsús nagymisét pünkösd szombatján, június 4-én, a Kis- és a Nagy-Somlyó hegy közötti nyeregben tartják meg, helyi idő szerint 12:30 órakor (közép-európai idő szerinti 11:30-kor). A szervezők azt közölték, hogy hagyományos keretek között tarthatják meg az idei fogadalmi búcsút, amely során immár nem kell járványügyi korlátozásoknak eleget tenni.

Ennek megfelelően várják Csíksomlyóra a zarándokokat.

Az idei búcsú mottójának a ferences rend jelmondatát, a Pax et bonum! (Béke és jóság!) mondatot választották.

"Rendalapítónk lelkületével és pártfogása alatt zarándokoljunk együtt a csíksomlyói segítő Szűzanyához, hogy égi édesanyánkkal együtt, és közbenjárására kérjük a fölséges és dicsőséges Istent: Tarts meg minket őseink szent hitében és erényeiben! Békét adj szívünknek, békét családunknak, békét nemzetünknek, békét a világnak!" - idézte a csíksomlyói ferenceseket a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.