Erőszak

Halálos katasztrófába torkollt a diákgyűlés - videó

Négy embert halálra tapostak Bolíviában, miután gázgránát zavarta meg a választásokat egy egyetemen.

2022.05.10 13:31ma.hu

Négy diák vesztette életét egy tömegpánikban, miután hétfőn egy irritáló vegyi anyagot tartalmazó gázgránát robbant fel egy zsúfolásig megtelt egyetemi sportcsarnokban Bolíviában - közölte a rendőrség. A beszámolók szerint akár 80-an is megsérültek.

Pedro Lopez rektor elmondta, hogy a diákok azért gyűltek össze az épületben, a déli Potosi városában található Tomas Frias Autonóm Egyetemen, hogy megválasszák képviselőjüket a helyi egyetemi szövetségbe.

A gyűlés azonnal káoszba torkollott, miután valaki egy tárgyat dobott a tömegbe. Egyes jelentések szerint könnygázgránát volt.

A közösségi médiában közzétett videókon és fotókon látható, amint az emberek elmenekülnek az épületből, majd később a földön fekvő diáktársaikat ápolják.

A rendőrség közölte, hogy a gyanúsítottat, aki szintén az egyetem hallgatója, letartóztatták. Személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, és nem nyilatkoztak a lehetséges indítékokról sem.

Luis Alberto Arce Catacora elnök részvétét fejezte ki az áldozatoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.