Háború

Ezért tűnt el Putyin

Állítólag a 69 éves férfin műtétet kell végezni, valószínűleg rák miatt.

2022.05.05 21:37ma.hu

Vlagyimir Putyin a hatalom átadását tervezheti, miután egyre több pletyka kering egészségi állapotáról - állítják.

A 69 éves orosz elnök állítólag műtét előtt áll, valószínűleg rák miatt, a Kremlből kiszivárgott állítólagos információk szerint.

Ez azután történt, hogy a General SVR Telegram-csatornán - amelyet állítólag az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat volt altábornagya vezet - az orvosok közölték, hogy a műtét "rövid időre" cselekvésképtelenné teszi.

És mint ilyen, állítólag rövid időre átadja a hatalom irányítását egy segítőjének.

Hivatalos megerősítés nem érkezett azzal kapcsolatban, hogy Putyin megbetegedett volna.

A közelmúltbeli nyilvános szerepléseken azonban - miközben csapatai folytatják az ukrajnai barbár inváziót - remegő kezűnek és duzzadt arcúnak látszik.

Ez olyan feltételezésekhez vezetett, hogy többféle betegségben szenvedhet, beleértve a demenciát vagy a Parkinson-kórt.

Egyesek szerint mindez Moszkva trükkje lehet, tekintve, hogy Putyin kormánya milyen szigorúan ellenőrzi az ország sajtóját.

A Telegram-csatorna, amelyet feltehetően valaki "Viktor Mihajlovics" álnéven működtet, állítólag közzétett egy videót, amely szerint az elnök kétórás "szívhez szóló beszélgetést" folytatott Nikolai Patrusev segítőjével.

Az Oroszország Biztonsági Tanácsának titkára és korábban a Szövetségi Biztonsági Szolgálat vezetője is, állítólag arra készül, hogy néhány napra ideiglenesen leváltsa Putyint - írja a New York Post.

Az elnök állítólag azt is "világossá tette" Patrusevnek, hogy "szinte az egyetlen igazi bizalmasának és barátjának tekinti a hatalmi rendszerben".

Theresa Fallon, a brüsszeli Centre for Russia Europe Asia Studies (CREAS) alapítója és igazgatója a The Independentnek nyilatkozott: "Putyin elnök egészségi állapotával kapcsolatban sok a találgatás.

"Putyin mindig is igyekezett hangsúlyozni fittségét és életerejét, ami a márkájának része. A betegség nem illik bele Putyin "erős ember" narratívájába, amelyet a Kreml az évek során gondosan ápolt. Ez elgondolkodtató, hogy vajon tényleg valami más folyik-e a színfalak mögött"."

A múlt héten felbukkant egy videó, amelyen Putyin látszólag igyekezett leplezni remegő kezét, amikor üdvözölte Alekszandr Lukasenko fehérorosz vezetőt.

A rossz egészségi állapotáról szóló pletykák azután jelentek meg, hogy az állami tulajdonban lévő Oroszország-1 televíziós csatorna egy olyan videót sugárzott, amely azt mutatja, hogy Oroszország nukleáris fegyverrel eltörli Írországot.

A kisfilmet Dmitrij Kiszeljov, Vlagyimir Putyin orosz elnök közeli munkatársa mutatta be.

Kiszeljov a videóban a "Brit-szigetek" elleni támadásról beszélt, miközben olyan felvételek hangzottak el, amelyeken Írország és Nagy-Britannia szigeteit egy nukleáris fegyverrel törlik le a térképről.

Egy másik felvételen Kiszeljov arról beszél, hogy Oroszország egy kísérleti orosz nukleáris víz alatti drónt használna arra, hogy "a Brit-szigeteket a tenger mélyére süllyessze".

A videót az ír kormány elítélte, a kormányfő "aggasztónak" nevezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.