Háború

Vlagyimir Putyin eltűnt

Nagy a találgatás, mi lehet vele, egyesek szerint rákos megbetegedése lehet a háttérben.

2022.05.02 13:41ma.hu

Vlagyimir Putyint jó pár napja nem látták. A Kreml első embere főleg hivatalos kormányzati televíziós bejátszásokban volt látható, mióta februárban elrendelte Ukrajna illegális invázióját. Az utóbbi napokban azonban rejtélyes módon eltűnt.

Egy titokzatos orosz fiók a Telegram közösségi média alkalmazáson azt állítja, hogy ez azért van, mert műtétre készül.

A Mirror UK jelentése szerint a rendkívüli, meg nem erősített állítások a General SVR Telegram csatornájáról származnak, amely először 18 hónappal ezelőtt vetette fel Putyin egészségi állapotával kapcsolatos kérdéseket - többek között a hasi rákot és a Parkinson-kórt.

Ezek az állítások olyan spekulációk közepette merültek fel, amelyek szerint Putyin totális háborút fog hirdetni Ukrajnában, és elrendeli a katonaköteles korú férfiak tömeges mozgósítását.

A 69 éves Putyin állítólag már elhalasztotta a műtétet, amelyre most már valószínűleg nem kerül sor, mielőtt elnökölne a Vörös téren a Hitler legyőzéséről szóló grandiózus május 9-i győzelem napi megemlékezésen.

A műtétet április második felére tervezték, de állítólag elhalasztották.

"Putyinnak műtétet javasoltak, amelynek időpontjáról jelenleg tárgyalnak és egyeztetnek" - áll a magát a Kreml belső információiba beavatottnak valló hírügynökség jelentésében.

"Úgy tűnik, nincs különösebb sürgősségi indok, de halasztani sem lehet".

A cikk így folytatta: "Vlagyimir Putyin orosz elnöknek onkológiai betegsége van, és a [legutóbbi] vizsgálatai során megállapított legújabb problémák ezzel a betegséggel kapcsolatosak".

Emellett "Parkinson-kórban és skizoaffektív zavarban" szenved.

A Kreml mindig is határozottan tagadta, hogy Putyinnak egészségügyi problémái lennének, és robusztus egészségnek állítja be, még az elmúlt évek több rejtélyes távolléte során is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.