Ukrajnai háború

Orosz tábornok: a második fázis célja a Donyec-medence és Dél-Ukrajna ellenőrzése

A Donyec-medence feletti ellenőrzés szárazföldi folyosót hoz létre a Krím felé, és érinti az ukrán hadsereg létfontosságú létesítményeit.

2022.04.22 12:38MTI

Az orosz hadseregnek a "különleges hadművelet" második fázisában teljes ellenőrzése alá kell vonnia a Donyec-medencét és Dél-Ukrajnát - jelentette ki Rusztam Minnyekajev vezérőrnagy, az orosz központi katonai körzet megbízott parancsnokhelyettese pénteken, a Szverdlovszk megyei hadiipari szövetség éves ülésén.

"A különleges művelet második szakaszának kezdete óta, amely most kezdődött, szó szerint két nappal ezelőtt, az orosz hadsereg egyik feladata, hogy megvalósítsa a teljes ellenőrzést a Donyec-medence és Dél-Ukrajna felett" - mondta.

A tábornok, aki az első hivatalos személy orosz részről, aki nyilvánosan megnevezte az offenzíva második szakaszának céljait, elmondta, hogy Donyec-medence feletti ellenőrzés szárazföldi folyosót hoz létre a Krím felé, és érinti az ukrán hadsereg létfontosságú létesítményeit, a Dél-Ukrajna feletti ellenőrzés pedig kijáratot biztosítana az orosz fegyveres erők számára a moldovai Dnyeszter-mentéhez, ahol szerinte az oroszajkú lakosság elnyomására utaló jelek mutatkoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.