Egy csavarkulccsal vágta fejbe

Megölte tanárát egy 15 éves fiú

"Megöltem a matektanáromat. Fejbe vágtam egy csavarkulccsal, és a hídról a folyóba löktem" - vallotta a be a rendőröknek a minap a 15 éves Misa Sz., a Branjszki területen lévő, 300 fős Knyavicsi falucska lakosa.

2009.02.16 13:17MTI

A rendőrök alig hittek a fülüknek, aztán úgy vélték, Misa a rossz osztályzatok miatt állt bosszút Valerij Szmejanovon, idős, rokkant tanárán. Bátyja, Jurij azonban elmondta: a bűntény mögött a szerelem áll. Misa tavaly beleszeretett egy brjanszki kislányba. 

Márpedig a közeli városba eljutni önmagában is 58 rubelbe kerül, miközben a fiúk édesanyja napi 50 rubelért egész nap a közeli gazdaságban dolgozik. Misa szerelme meg városi lány, el kell vinni néha moziba, meg kell hívni egy kávézóba. 

A tanár halála napján a szomszédok látták, amint Misa egy magánautóban elindult Brjanszk felé, ezért a szolgáltatásért pedig 250 rubelt kérnek az autósok. Úgy tűnik tehát, hogy a fiú ellopta áldozata pénzét, mielőtt a folyóba lökte. Szmejanov naplójából az is kiderült, hogy Misa már kért tőle kölcsön, és különféle ürügyekkel kisebb összegeket csalt ki tőle. A fiatal gyilkost a városban fogták el. 

A sokkoló bűntényről hírt adó Komszomolszkaja Pravda című lap szerint Knyavicsiben olyan nagy a szegénység, hogy olyat városi ember elképzelni sem tud. Módosnak számít az a ház, ahol van régi, fekete-fehér televízió. A kormányzó utasítására a faluban meghagyták a kilencosztályos iskolát, ahol 8 gyereket 15 tanár tanított eddig. 

A gyilkosság előtt néhány órával vitatták meg a pedagógusok, ne küldjék-e Misát intézetbe, hátha ott megjavul, hiszen már egy éve folyton igazolatlanul hiányzott, de a fiú anyjának kérésére végül eltekintettek ettől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.