Spanyolország

A híres spanyol krumplis tortillát ábrázoló emoji bevezetése mellett kampányol egy spanyol város

A spanyol ételek közül elsőként a paella került be az Emojipédiába 2016-ban két évig tartó közösségi kampányolás eredményeként.

2022.01.27 22:30MTI

A híres spanyol krumplis tortillát ábrázoló emoji bevezetése mellett kampányol Betanzos városa, azért, hogy az ételt ábrázoló szimbólum bekerüljön a nemzetközi digitálisjel-gyűjteménybe.

Az észak-spanyolországi Galiciában fekvő város közismert arról, hogy kiválóan készítik a spanyol konyha ikonikus tojásételét, amely megtalálható minden bárban, étteremben és nem hiányozhat a családi asztalokról sem.

A kampány indításaként María Barral Betanzos polgármestere Reyes Maroto spanyol turisztikai miniszterrel közösen mutatta be az általuk elképzelt ábra vázlatát a Madridban rendezett Fitur nemzetközi turisztikai vásáron.

A városvezető elmondása szerint amellett, hogy a közösségi oldalakon népszerűsítik kezdeményezésüket, hivatalosan is beadják kérelmüket a kaliforniai székhelyű Unicode Consortiumhoz, amely ellátja emojikkal az Apple- és az androidos készülékeket is.

A spanyol ételek közül elsőként a paella került be az Emojipédiába 2016-ban két évig tartó közösségi kampányolás eredményeként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.