Erőszak

Erőszakkal, a diákja arcára ragasztotta a maszkot egy pennsylvaniai tanárnő

Az iskola sajnálja, hogy elfogadhatatlanul bántak a diákkal.

2022.01.22 12:02ma.hu

Szerdán az amerikai North Penn Iskolaközpont közleményt adott ki, amelyben bocsánatot kért egy tanárnő miatt, akit egy fotón kaptak lencsevégre, amint egy orvosi maszkot ragaszt egy gyerek arcára. "Elfogadhatatlannak" nevezték a pedagógus tettét.

"Az egyik osztálytermünkben múlt héten készült és a közösségi médiában keringő kép nem képviseli azokat az egyetemes értékeket, amelyeket a North Penn Iskolakerület képvisel" - írták a The Philadelphia Inquirer által megszerzett közleményben. A vizsgálat kimutatta, hogy az incidens egyedi eset volt, és a tanárnő nem akart ártani, de cselekedetei teljes mértékben "helytelenek" és "elfogadhatatlanok" voltak - közölte az iskola.

A kerület azt is közölte, hogy foglalkozik a tanárnő ügyével, de az nem volt azonnal világos, hogy az iskola alkalmazottját kirúgják-e, vagy bármilyen fegyelmi eljárás alá vonják-e.

Az incidens, amelyben a tanár egy orvosi maszkot ragasztószalaggal rögzített egy gyermek arcára, hétfőn történt az észak-pennsylvaniai Hatfieldben található Pennfield középiskolában. A cselekményt a "North Penn Stronger Together" nevű csoport által a közösségi médiában megosztott fotón örökítették meg.

"Maszkpártiak vagy maszkellenesek, remélem, mindannyian egyetértünk abban, hogy a gyermekek arcára ragasztott maszk átlépi a HATÁRT. Ez nem volt vicc sem a gyerek, sem a szülők számára" - olvasható a Facebook-bejegyzésben.

Az ügy közel 500 felháborodott hozzászólás hullámát váltotta ki, amelyekben a tanár kirúgását követelték. A csoport felszólította a kerületet, hogy lépjen fel az ilyen visszaélések ellen, és felkérte a közösség tagjait, hogy mondják el véleményüket a csütörtöki iskolaszéki ülésen.

A diák édesanyja csütörtökön névtelenül kereste meg a médiát, mondván, hogy a családjuk nem akar ebben részt venni. A North Penn Now helyi hírügynökségnek adott exkluzív nyilatkozatában aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az ügy kicsúszott az irányítása alól, és hogy csak azért akarta megosztani a fotót egy helyi csoporttal, hogy támogatást szerezzen a testületi ülés előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.