Koronavírus-járvány

Az EU több mint 2,2 millió adag oltóanyagot szállított afgán menekülteknek Iránba

Az EU továbbra is támogatást nyújt világszerte minden olyan országnak, amely kéri ezt a védekezéséhez.

2022.01.19 14:23MTI

Az Európai Unió több mint 2,2 millió adag, koronavírus elleni oltóanyagot szállított Iránba, hogy biztosítsa az országban tartózkodó afgán menekültek koronavírus-fertőzés elleni védelmét - közölte az Európai Bizottság szerdán.

Az iráni hatóságok járványellenes küzdelmének támogatására küldött oltóanyagokat az EU polgári védelmi mechanizmusán keresztül biztosította, Spanyolországból.

Az uniós bizottság közleménye Janez Lenarcic válságkezelésért felelős biztost idézte, aki hangsúlyozta: az EU továbbra is támogatást nyújt világszerte minden olyan országnak, amely kéri ezt a védekezéséhez. Az Iránba küldött oltóanyag az európai szolidaritás újabb példája, a védőoltások globális megosztása ugyanis a pandémia megszüntetésének és az emberéletek megmentésének leghatékonyabb módja - hangsúlyozta Lenarcic.

A tervek szerint a következő napokban további vakcinaadagok érkeznek Iránba Lengyelországból és Svédországból, így a perzsa államba szállított adagok száma meghaladja majd a 6,2 milliót - tájékoztatott az uniós közlemény.

Az Európai Unió a világ számos országának, kérésre, ez idáig több mint 37 millió adag, koronavírus elleni vakcina szállítását tette lehetővé az Unió tagállamaiból - tette hozzá az uniós biztos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.