Állati

Helikopterek, drónok és 100 ember keresi az eltűnt kutyát

A K9-es elszakadt a vezetőjétől, miközben egy gyanúsítottat üldözött a bozótosban az ausztráliai Brisbane közelében kedden.

2022.01.14 18:21ma.hu

Az ausztráliai Brisbane városa mellett nagyszabású keresési művelet indult rendőrök és önkéntesek bevonásával, miután egy rendőrkutya eltűnt, miközben a hét elején a munkáját végezte.

PD Quizz, egy hároméves Sable német juhászkutya kedden elszakadt a felvezetőjétől, miközben egy feltételezett autótolvajt üldözött Ipswich térségében, Brisbane központi üzleti negyedétől mintegy 40 kilométerre nyugatra.

A gyanúsított elhagyta a lopott járművet, és a bozóton keresztül próbált elmenekülni. A kutya követte őt a sűrű növényzetbe, és azóta nem látták.

A queenslandi rendőrség mindent megtett, hogy megtalálja a kutyát, amelyet a helyi média "imádottnak" nevezett. Helikopterek, drónok és mintegy száz ember pásztázta az elmúlt négy napban az ipswichi bozótot - írja az ABC.

Quizz "pótolhatatlan" - mondta a kutya vezetője, Dan McGreevy rendőrőrmester egy videóban, amelyet a rendőrség töltött fel a Twitterre.

"A személyiségem is annyit fejlődött vele, amennyit ő fejlődött" - hangsúlyozta McGreevy, hozzátéve, hogy "örökké hálás" mindenkinek, aki megpróbált segíteni barátja felkutatásában.

A rendőrség jutalmat ajánlott fel a kutyával kapcsolatos bármilyen információért, de eddig hiába keresték.

Quizzet "elkaphatták" - mondta Michael Thiesfield rendőrfelügyelő. "Valószínű, hogy valaki befogta és magánál tartja" - mondta, hozzátéve, hogy ilyesmi már korábban is előfordult.

"Soha nem adjuk fel" az eltűnt K9-es keresését, hangsúlyozta Thiesfield. Azt mondta azonban, hogy ha Quizzet vasárnap délutánig nem találják meg, akkor a megtalálására irányuló összehangolt erőfeszítést visszaveszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.