Izrael

Letartóztatása közben meghalt egy 80 éves palesztin férfi Ciszjordániában

Az erőszakba fulladó letartóztatás során szívinfarktust kapott.

2022.01.12 12:17MTI

Letartóztatása közben meghalt szívinfarktusban egy 80 éves palesztin férfi Ciszjordániában - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál szerdán.

A nyolcvanéves Amr Aszaádot hajnalban izraeli katonák megpróbálták őrizetbe venni a Rámalláh melletti Dzsildzsíliában, amikor az erőszakba fulladó letartóztatás során szívinfarktust kapott és életét vesztette a Palesztin Nemzeti Hatóság (PH) egészségügyi minisztériumának beszámolója szerint.

Aszaád késő éjjel tért haza otthonába, ahol családja elbeszélése szerint az izraeli katonák feltartóztatták, megkötözték kezét, és megütötték, s ez szívrohamhoz vezetett.

Az idős férfit először a helyi rendelőbe, majd onnan a rámalláhi Palesztinai Egészségügyi Központba szállították, ahol a minisztérium közleménye szerint megállapították halálát.

Az izraeli hadsereg szóvivője egyelőre nem kommentálta az incidenst, de a hadsereg kommandósai számos alkalommal hajtanak végre éjszakai letartóztatásokat, gyakran több tucat palesztint fognak el terrortevékenységben történt részvétel gyanúja miatt.

Az elmúlt hónapban nőtt a feszültség Izrael és a palesztinok között Ciszjordániában és a Gázai övezetben, a támadásokban eddig két izraeli civil vesztette életét, és többen megsebesültek - emlékeztetett a Times of Israel hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.