Koronavírus-járvány

Véget ért a világ leghosszabb járványügyi szünete

A rekorder Uganda lett, ahol csaknem két év után nyitottak ki ismét a koronavírus-járvány miatt bezárt iskolák.

2022.01.10 12:10MTI

Mintegy 15 millió diák kezdi újra tanulmányait, miután az országban 83 hétig zárva voltak az iskolák.

John Muyingo, Uganda oktatási minisztere újságíróknak elmondta: a tanítás szigorú járványügyi intézkedések mellett indult újra, illetve ügyeltek arra, hogy a magániskolák ne emeljék áraikat a 2020-as beiratkozási díjhoz képest.

A bezárás alatt több nemzetközi szervezet, egyebek között az ENSZ Gyermekalapja és a Save the Children nevű segélyszervezet is az iskolák újranyitását szorgalmazta, az utóbbi pedig arra figyelmeztetett, hogy sok gyerek nem kezdi újra tanulmányait hatósági ellenőrzés nélkül.

Az afrikai országban a járvány kezdete óta 153 762 fertőzést rögzítettek, az új típusú koronavírus okozta betegségnek, a Covid-19-nek pedig 3339 halálos áldozatáról tudni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.