Kazah tüntetések

Kazahsztáni harcok: eddig 164 halott, köztük három gyermek

A független Kazahsztán 30 éves történetében a mostani a legerőszakosabb megmozdulás.

2022.01.10 09:46MTI

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint a 164 halálos áldozatból 103 Almati városában, az ország legnagyobb településén, a harcok központjában vesztette életét.

A független Kazahsztán 30 éves történetében a mostani a legerőszakosabb megmozdulás a The Guardian jelentése szerint.

A harcok vasárnap este a kazah elnök jelentése alapján az ország legnagyobb részében elcsendesedtek, a hatóságok közölték, hogy ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet, és az élet lassan visszatérhet a normális kerékvágásba. Almatiban a várakozások szerint hétfőn a tömegközlekedés is részben újraindul.

Sultan Gamaletdinov védelmi miniszter-helyettes azonban azt közölte, "terrorelhárítási folyamatok" továbbra is működnek, és addig dolgoznak, "amíg a terroristák tevékenységét teljesen be nem szűntetik és vissza nem állítják Kazahsztán alkotmányos rendjét."

A letartóztatottak száma közben folyamatosan nő, eddig 7939 személyt jelentett a belügyminisztérium.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.