Koronavírus-járvány

Az orosz egyházfő elmagyarázza, hogyan véd meg Isten kegyelme a Covid-19-től

A templom nem az a hely, ahol a fertőzés terjed - ezt vajon a vírus is tudja?

2021.12.07 03:27ma.hu

Az oroszoknak nem kell tartaniuk attól, hogy az istentiszteleti helyeken elkapják a Covid-19-et, mert a járványügyi intézkedéseket betartják, és a hívőket "Isten kegyelme" megvédi - állította a nemzeti ortodox egyház vezetője.

Kirill moszkvai és egész Oroszország pátriárkája hétfőn a moszkvai Krisztus Megváltó székesegyházban tartott istentiszteleten szólt, és arra buzdította a híveket, hogy ne féljenek a szent helyeken a koronavírus elkapásától.

"Sajnálom, hogy a világjárvány körülményei minden bizonnyal csökkentik a templomba járó hívek számát" - mondta Kirill a gyülekezetnek.

"Ez érthető. Világos, hogy egyesek félnek a megbetegedéstől, így a legkevésbé sem kell attól tartaniuk, hogy a templomban betegszenek meg" - folytatta. "Először is, itt van Isten kegyelme, másodszor pedig betartjuk a szabályokat, hogy az emberek ne kerüljenek közeli kapcsolatba. A templom nem az a hely, ahol a fertőzés terjed."

Kirill maga is beoltatta magát az év elején a Covid-19 ellen. Az egyház támogatta az emberek beoltására irányuló felhívásokat, de nem támogatta a kötelező oltásokat.

Tavaly októberben a pátriárka azt sugallta, hogy a Covid-19 az "utolsó felhívás" az emberiség számára, hogy a lelki élet felé forduljon, hangsúlyozva, hogy a járvány arra szólítja fel az embereket, hogy "a kéjvágy törvényén kívül éljenek", és nagyobb önuralmat erőltessenek magukra.

Az oroszországi koronavírus-főhadiszállás hétfő reggeli közlése szerint az elmúlt 24 órában 32 136 új koronavírus-fertőzéses esetet regisztráltak Oroszországban. Ugyanebben az időszakban 1184-en haltak meg a vírus miatt, míg 28 070 állampolgár meggyógyult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.