Konfliktus

Nagyerejű robbanás Irán fő nukleáris létesítményénél

Irán megmagyarázza a nagy nukleáris létesítmény közelében hallott robbanást.

2021.12.04 20:35ma.hu

Nagy erejű robbanás történt az iráni Natanz város közelében, ahol az ország fő nukleáris létesítménye található. Az iráni hadsereg szerint a robbanás a légvédelmi egységeket tesztelő meglepetésszerű gyakorlatok része volt.

A natanzi atomerőműtől északkeletre történt hangos robbanásról több iráni hírügynökség is beszámolt szombaton késő este. A robbanást, amelyet állítólag fényvillanás kísért, Badrud város közelében hallották, mintegy 20 kilométerre a létesítménytől.

A Fars hírügynökségnek nyilatkozva a natanzi kormányzó elismerte az incidenst, kijelentve, hogy annak pontos részletei még nem ismertek, és ígéretet tett arra, hogy amint a helyzet tisztázódik, közzéteszi azokat.

Az iráni médiában megjelent meg nem erősített hírek szerint a robbanás hangját egy ismeretlen drón légvédelmi rakéta általi megsemmisítése okozta.

Röviddel a robbanásról szóló jelentések megjelenése után az iráni hadsereg azt állította, hogy a helyi légvédelmi rendszerek meglepetésszerű tesztje volt - írja a PressTV.

Egy légvédelmi rakétát lőttek ki a nukleáris létesítménytől mintegy 20 kilométerre, hogy teszteljék a védelmi készültséget - tette hozzá a csatorna a natanzi légvédelmi főnökre hivatkozva.

"Egy órával ezelőtt tesztelték az egyik rakétarendszert Natanzban, hogy felmérjék a készültségét, és semmi ok az aggodalomra" - jelentette ki a parancsnok az IRNA idézése szerint.

A Moszad becsapta az iráni tudósokat, hogy segítsenek felrobbantani egy nukleáris létesítményt

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.