Illegális bevándorlás

A Dunán gumicsónakkal átkelni próbáló bevándorlókat mentett meg a román határrendőrség

A hét utas szállítására kialakított csónakban 22 bevándorló próbált illegálisan átjutni a román oldalra.

2021.12.02 18:37MTI

A Dunán túlzsúfolt gumicsónakkal átkelni próbáló, bajba jutott iraki és indiai bevándorlókat mentettek meg a határrendőrök a szerb-román folyami határszakaszon - közölte csütörtökön a román határrendészet.

Az eset csütörtökre virradó éjszaka történt a Vaskapu-szorosban, Szinice (Svinita) térségében. A szerb határrendészet riasztása nyomán egy román őrhajó sietett a szerb parttól kétszáz méternyire felfedezett gumicsónakban veszélybe került migránsok segítségére. A hét utas szállítására kialakított csónakban 22 bevándorló próbált illegálisan átjutni a román oldalra. A motor meghibásodása miatt azonban a jármű irányíthatatlanná vált, a fedélzetén lévők pedig improvizált eszközökkel próbáltak evezni.

A román határrendőrség biztonságba helyezte a veszélybe került migránsokat a szerb oldalon, és átadták őket a szomszédos ország hatóságainak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.