Tragédia

Alec Baldwin: nem sütöttem el a fegyvert - videó

Valaki éles golyót tett a fegyverbe.

2021.12.02 12:01ma.hu

Alec Baldwin színész tagadta, hogy meghúzta volna a pisztoly elsütőbillentyűjét a Rozsda című film forgatásán a Halyna Hutchins operatőrt megölő végzetes incidens óta adott első tévéinterjújában.

"Az elsütőbillentyű nem lett meghúzva. Nem én húztam meg azt" - mondta Baldwin az ABC műsorvezetőjének, George Stephanopoulosnak adott interjúban, amelyet szerdán ugrottak be.

"Tehát soha nem húzta meg a ravaszt?" kérdezte Stephanopoulos.

"Nem, nem, nem, nem, nem. Soha nem fognék fegyvert senkire és nem húznám meg a ravaszt, soha" - válaszolta Baldwin.

Arra a kérdésre, hogy szerinte mi történt, Baldwin azt mondta: "Fogalmam sincs. Valaki éles golyót tett a fegyverbe. Egy olyan golyót, aminek nem is lett volna szabad a birtokon lennie".

A 42 éves Hutchins meghalt, a "Rozsda" rendezője, a 48 éves Joel Souza pedig megsebesült az október 21-i incidensben az új-mexikói forgatási helyszínen. A rendőrségi jelentés szerint akkor lőtték le őket, amikor a 68 éves Baldwin "elsütött egy kellék lőfegyvert". Stephanopoulos az interjúban "tragikus balesetnek" nevezte az esetet.

A stábtag Serge Svetnoy azóta beperelte Baldwint, a rendezőasszisztenst, aki átadta neki a fegyvert, valamint a 24 éves fegyverkezelőt "általános gondatlanságért", ami Hutchins halálához vezetett. Svetnoy azt állítja, hogy a golyó alig kerülte el őt, és hogy ő tartotta Hutchins-t, amikor meghalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.