Koronavírus-járvány

Parazitaölővel próbálták kezelni a koronavírust, kórházba kerültek

Veszélyes tévhit szedi áldozatait.

2021.12.01 16:29ma.hu

A kassai Louis Pasteur Kórházban jelenleg két olyan beteget is ápolnak, akik súlyos ivermectinmérgezést kaptak, miután a lovaknál és marháknál használt parazitaölővel próbálták kezelni a koronavírus-fertőzést - írja a hazipatika.com az Új Szóra hivatkozva.

Az egészségügyi szakportál megjegyzi, hogy az Egyesült Államokban már korábban megkongatták a vészcsengőt, amiatt, hogy sokan tévesen azt hitték, egy állatgyógyászati készítménnyel megelőzhetik vagy otthon kikezelhetik a koronavírus-fertőzést. A trend begyűrűzött Európába is, és Szlovákiában már komoly gondot okoz.

A kassai kórház tájékoztatása szerint a két páciensnél ezerszeres túladagolást állapítottak meg, egyikük pedig életveszélyes állapotban van, súlyos idegrendszeri károsodásokat szenvedett. Az ivermectin az embereknél májkárosodást, idegrendszeri problémákat, tudatzavart és agresszivitást is okozhat. "Ez nem COVID-19 elleni gyógyszer és nem is lesz az soha. Semmilyen tudományos kutatás nem tudta ezt alátámasztani" - idézi a portál a szakértőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.