Tragédia

Legalább 11 halott a katasztrofális bányabalesetben

Mentők dolgoznak a tűz helyszínén a Listvjazsnaja szénbányában, Belovo városában, a Kuznyecki Szénmedencében, Kemerovói területen.

2021.11.25 12:49ma.hu

Mentőakció folyik az oroszországi Kuzbassz régióban egy szénbányában, miután egy halálos baleset következtében legalább 11 ember meghalt, és több mint 40 ember került kórházba.

A keresési művelet azután kezdődött, hogy füstöt jelentettek 250 méteres mélységben. Bár robbanásról vagy tűzről nem érkezett jelentés, a rendkívüli helyzetek minisztériuma közölte, hogy a füst akadályozza a mentők munkáját.

A baleset idején összesen 285 ember tartózkodott a bányában, és több mint 200-at evakuáltak.

A Kuzbassz régió Szibériában található, Moszkvától mintegy 3000 kilométerre keletre.

A terület hatalmas szénkészleteiről ismert. Az incidens a Belovo kisvárosban található Listvjazsaja bányában történt.

Szergej Civilyov regionális kormányzó szerint 43 áldozatot szállítottak kórházakba, négyen súlyos állapotban vannak.

Azt is elárulta, hogy 19 militarizált bányamentő osztag dolgozik a baleset helyszínén, továbbiak már úton vannak.

A TASZSZ hírügynökség a mentőszolgálat meg nem nevezett forrására hivatkozva arról számolt be, hogy az incidenst szénpor meggyulladása okozta, ami a szellőzőaknában terjedő füsthöz vezetett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.