Kultúra

Rekordot döntött Taylor Swift tízperces száma

Az All Too Well Swift nyolcadik száma, amely a százas toplista csúcsára jutott.

2021.11.25 00:30MTI

Taylor Swift All Too Well című tízperces száma megdöntötte a Billboard százas toplistájának csúcsára feljutó leghosszabb dal rekordját - írta meg a New Musical Express brit zenei szaklap online kiadása.

A korábbi rekordot Don McLean tartotta az American Pie (1-2. rész) című nyolcperces számával, amely négy hétig szerepelt a lista csúcsán 1972-ben.

Az All Too Well Swift nyolcadik száma, amely a százas toplista csúcsára jutott. Korábbi listavezető dalai között van a Shake It Off, a Blank Space és a Cardigan című száma.

Az All Too Well egyúttal a harmincadik olyan dala, ami felkerült a tízes toplistára, s ezt a mérföldkövet előtte csak öt előadónak sikerült elérnie.

A Billboard közleménye szerint az All Too Well Taylor-változatként feltűntetett ötperces verzióját és a tízperceset is egy számként kezelték. A november 12-18-i héten a számot 54,4 milliószor streamelték az Egyesült Államokban.

A szám eredeti, 2012-ben kiadott változatát a Billboard külön dalként kezeli.

Swift a közelmúltban adta ki újból Red című albumát. Az énekesnőnek ez volt a második újból kiadott lemeze a tervezett hat album közül.

A kanadai popsztár, The Weeknd szintén rekorder lett a Billboard százas toplistáján, mivel Blinding Lights című száma már 90 hetet töltött a listán - közölte a BBC News.

The Weeknd (valódi nevén Abel Tesfaye) 2019 novemberében adta ki Blinding Lights című dalát, amelyet idén szeptemberig több mint 2,5 milliárd alkalommal streameltek a Spotify-on.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.