Terrorizmus

Terrortámadást előkészítő szélsőségeseket vettek őrizetbe Franciaországban

Az otthonaikban tartott házkutatások során fegyvereket, töltényeket és robbanószerkezetek előállításához alkalmas eszközöket foglaltak le a nyomozók.

2021.11.17 15:28MTI

Őrizetbe vettek Franciaország délnyugati részén két, a szélsőjobboldalhoz köthető férfit, akit terrortámadások előkészítésével gyanúsítanak - közölte szerdán rendőrségi forrásokra hivatkozva a Franceinfo közszolgálati rádió internetes portálja.

A két gyanúsítottat kedden állították elő a párizsi terrorelhárítási ügyészség által terrorista bűnszövetkezet és terrorcselekményre történő közvetlen provokáció gyanúja miatt indított eljárás keretében.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a gyanúsítottak a Telegram csevegő applikáción fegyvervásárlási szándékaikról váltottak üzeneteket. Az otthonaikban tartott házkutatások során fegyvereket, töltényeket és robbanószerkezetek előállításához alkalmas eszközöket foglaltak le a nyomozók.

A belső elhárítási szervek az egyik férfit Montauban városában tartóztatták le, ahol az önkormányzat alkalmazásában áll. A 46 éves férfi és társa a Franceinfo szerint a "fehér felsőbbrendűséget" hirdető mozgalomhoz tartozik, amely etnikai közösségek között próbál meg erőszakos összetűzéseket kiprovokálni. A Telegramon olyan csoport tagjai voltak, amely rasszista tartalmú videókat és szövegeket osztott meg egymással.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.