Koronavírus-járvány

A petei határátkelőhelyen kiállított hamis oltási igazolványok ügyében nyomoznak a román hatóságok

többen is elismerték, hogy oltás nélkül jutottak oltási bizonylathoz.

2021.11.16 10:59MTI

A Csengersima-Pete határátkelőhely romániai oldalán kiállított hamis oltási igazolványok ügyében nyomoz a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A határátkelőhelyen május végén nyitott oltópontot a Szatmár megyei tisztiorvosi szolgálat és Szatmár megye önkormányzata, az Európai Unió állampolgárai előjegyzés nélkül megkaphatták ott a koronavírus elleni védőoltást.

A G4media.ro portál szerint a román hatóságok arra lettek figyelmesek, hogy a petei oltóponton kapott oltási igazolvánnyal rendelkezők közül sokan elkapták a koronavírus-fertőzést, és kórházba kerültek. A portál a nyomozáshoz közel álló forrásokra hivatkozva közölte: többen is elismerték, hogy oltás nélkül jutottak oltási bizonylathoz. A gyanú szerint a petei oltóponton több mint kétezer oltási bizonylatot hamisítottak.

Az ügyészség azt közölte, hogy kedden hajnalban 13 Szatmár és Bihar megyei helyszínen tartottak ez ügyben házkutatást. A helyszínek egyike közintézmény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.