Végzet

Repülőgép-szerencsétlenségben halt meg a milliomos, aki Bezos rakétájával repült az űrbe

Glen de Vries, az üzletember, aki a múlt hónapban a "Star Trek" főszereplője, William Shatner oldalán járt az űrben egy Jeff Bezos űrkutatási cége által gyártott rakéta fedélzetén, 49 éves korában repülőgép-szerencsétlenségben meghalt.

2021.11.13 10:15ma.hu

A de Vries-t és egy másik férfit, az 54 éves Thomas Fischert szállító kis magánrepülőgép csütörtökön zuhant le a New Jersey állambeli Hampton Townshipben, a New York-i határ közelében, és mindkét férfi meghalt - közölte a New Jersey állambeli rendőrség a médiával. Bezos cége, a Blue Origin is tudomásul vette a vállalkozó halálát, és közölte, hogy "lesújtotta" a hír, amelyet csak péntek délután jelentettek be.

"Annyi életet és energiát hozott az egész Blue Origin csapatba és a legénységtársaiba. A repülés iránti szenvedélyét, jótékonysági munkáját és a szakmája iránti elkötelezettségét sokáig tisztelni és csodálni fogjuk" - tweetelte a cég.

A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) vizsgálja a balesetet, amelynek oka egyelőre tisztázatlan - tette hozzá a rendőrség. A CNN által idézett FAA feljegyzések szerint a gép egy négyüléses Cessna 172-es volt, amely "ismeretlen körülmények között zuhant le egy erősen erdős területen".

A 49 éves férfi William Shatnerrel, valamint a Planet Labs társalapítójával, Chris Boshuizennel és a Blue Origin vezetőjével, Audrey Powersszel október 13-án rövid szuborbitális űrrepülést hajtott végre. Ez volt a Blue Origin második emberes űrrepülése, a harmadikat még idén tervezik.

A beszámolók szerint de Vries magánpilóta végzettséggel rendelkezik, és 1999-ben társalapítója volt a Medidata Solutions nevű vállalatnak, amely klinikai vizsgálatokhoz és orvosi kutatásokhoz használt szoftverekre specializálódott, és amely azóta a maga nemében a világ legelterjedtebb platformjai közé tartozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.