Illegális bevándorlás

Olaszország kikötési engedélyt adott az Ocean Viking civilhajónak

A hajó napok óta várakozott 300 emberrel az olasz partoknál.

2021.11.11 15:18MTI

Kikötési engedélyt kapott a szicíliai Augustában több mint 300 emberrel a fedélzetén az Ocean Viking francia civil hajó, amely napok óta várakozott az olasz partoknál - közölte a római belügyminisztérium csütörtökön.

Az öt napja Lampedusánál veszteglő hajó végül Szicíliában köthet ki, ahol a kora délutáni órákban várják az érkezését.

Az SOS Mediterranee francia nem-kormányzati szervezet által fenntartott hajó 306 bevándorlóval jutott olasz vizekre, két kiskorút rossz egészségi állapota miatt az olasz hatóságok partra szállítottak. A többiek a viharos tengeren várakoztak a kikötési engedélyre.

Szokás szerint Augusta kikötőjében a bevándorlókat egyenként tesztelik a koronavírusra, és azonosítják, majd karantén hajókra helyezik át őket.

November 7-én több mint 800 érkeztek a szicíliai Trapaniba a német Sea Eye 4 hajóval.

Év eleje óta több mint ötven ezer illegális bevándorló érkezett Olaszországba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.