Koronavírus-járvány

Két beteg meghalt egy romániai kórháztűzben

Az országban az utóbbi évben négy másik tragédia is történt a Covid-kórházakban.

2021.11.11 09:17MTI

Két koronavírusos beteg meghalt csütörtök hajnalban a dél-romániai Ploiesti járványkórházában kiütött tűzben - közölte az Agerpres hírügynökség.

A tűz hajnali negyed ötkor lángolt fel a kórház egyik földszinti kórtermében, és nem terjedt át más termekre. A helyszínre riasztott tűzoltók gyorsan eloltották a lángokat, a kórterem két idős betegének az életét azonban nem tudták megmenteni. A tűzben egy ápoló is megsérült, testfelülete 40 százalékán szenvedett égési sebeket. A járványkórházból 18 beteget egy másik ploiesti kórházba szállítottak át, az ápolót bukaresti kórházba vitték.

Az országban az utóbbi évben négy másik tragédia is történt a Covid-kórházakban. Tavaly novemberben a kelet-romániai Karácsonkő (Piatra Neamt) koronavírusos betegeket ápoló kórházának intenzív osztálya gyulladt ki: akkor tízen életüket vesztették. Idén januárban a bukaresti Matei Bals járványkórház koronavírus osztályának egyik kórtermében keletkezett tűz, amelyben négy beteg vesztette életét. Áprilisban oxigénellátás nélkül maradt a bukaresti Victor Babes járványkórház udvarán egy konténerben kialakított intenzív terápiás Covid-részleg, és emiatt három súlyos állapotban lévő koronavírusos páciens meghalt. Októberben a konstancai járványkórház intenzív osztályán keletkezett tűz, hét beteg halálát okozva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.