Koronavírus-járvány

Spanyolországban a kórházi ellátásra szorulók többsége oltatlan

Szakemberek abban bíznak, hogy a magas átoltottság és a továbbra is kötelező beltéri maszkviselés révén nem alakul ki újabb súlyos járványhullám.

2021.11.09 10:19MTI

Spanyolországban a kórházi ellátásra szoruló koronavírus-fertőzöttek többsége oltatlan - közölte az Antena3 országos kereskedelmi televízió a kedd reggeli hírműsorában saját kutatásának eredményét.

A felmérés szerint Baszkföldön az egészségügyi intézményben ápolt Covid-betegek 90 százaléka nem kapott védőoltást. Katalóniában ez az arány 70 százalék, a Spanyolország déli részén fekvő Andalúziában 60 százalék.

Az egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint a 47 millió lakosú országban csaknem 37,4 millió ember oltatta be magát a koronavírus ellen, amely a jelenleg oltásra jogosult 12 év felettiek 88,8 százalékát jelenti.

A legalacsonyabb az átoltottság - 76,6 százalékos - a 30 és 39 év közöttiek körében, amelyet a 20 és 29 év közötti korosztály követ 77,8 százalékkal. A 40 felettiek 94,4 százaléka kapta meg a védőoltásból a gyártó által előírt minden dózist.

A szaktárca tájékoztatásából kiderült: Spanyolországban enyhén emelkedett a koronavírus-fertőzöttek aránya az előző héthez képest, de a járványhelyzet továbbra is stabil más európai országokhoz viszonyítva.

A százezer lakosra vetített új esetek száma meghaladta az 58-at, a múlt hét második felében ez az arány még 50 alatt volt.

A spanyol sajtóban nyilatkozó járványügyi szakemberek abban bíznak, hogy a magas átoltottság és a továbbra is kötelező beltéri maszkviselés révén nem alakul ki újabb súlyos járványhullám.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.