Tragédia

Beomlott egy aranybánya Niger déli részén, sokan meghaltak

Eddig húsz holttestet találtak a baleset helyszínén, de folytatódik a kutatás a túlélők után.

2021.11.09 09:47MTI

Beomlott egy aranybánya Niger déli részén, a balesetben legalább húsz ember meghalt - közölték hétfő este a helyi hatóságok.

Az eset vasárnap történt a nigériai határ melletti Maradi város közelében. Eddig húsz holttestet találtak a baleset helyszínén, de folytatódik a kutatás a túlélők után. A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy a halálos áldozatok száma tovább növekedhet.

Ez a második bányaomlás a térségben azóta, hogy három hónappal ezelőtt aranyat találtak a Maradi közelében fekvő Kondgo falu közelében. Az előző bányaomlásban nyolcan haltak meg.

Amióta híre ment, hogy aranyat találtak ott, több térségbeli országból, a többi között Maliból, Nigériából és Algériából érkeztek emberek oda szerencsét próbálni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.