Bűnügy

25 bankrablót öltek meg a brazil rendőrök

A rendőrök a helyszíneken lefoglaltak nagykaliberű fegyvereket, robbanószereket és golyóálló mellényeket.

2021.11.01 12:16MTI

Egy feltételezett bankrabló banda legalább 25 tagját ölték meg rendőrök Brazíliában két rajtaütés során.

Minas Gerais állam hatóságai szerint a rajtaütések az állami és a szövetségi rendőrség összehangolt akciói voltak Varginha város közelében.

Az egyikben 18 feltételezett bűnöző halt meg, a másikban hét. A banda számos bankrablást követett el az államban a hatóságok szerint, a hírszerző ügynökök már jó ideje figyelték tagjait - közölte az állam rendőrségi szóvivőjének bejelentését az MTI.

A rendőrök a helyszíneken lefoglaltak nagykaliberű fegyvereket, robbanószereket és golyóálló mellényeket.

A banda az egyik legnagyobb bankrablása során augusztusban Sao Paulo állam 200 ezer lakosú Aracatuba városában a lakosokat is rémületben tartotta. Túszokat ejtett közülük, és robbantásokat követett el részben drónok használatával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.