Vallás

Obszcén képet készítettek a templom előtt, 10 hónapot kaptak

A blogger és barátnője 10 hónapig ülnek egy orosz börtönben, miután orális szexet szimuláló fotót készítettek az ikonikus moszkvai katedrális előtt.

2021.10.30 17:28ma.hu

Egy moszkvai bíróság 10 hónapra rács mögé küldött egy tádzsik férfit és orosz barátnőjét, miután a híres Szent Bazil-székesegyház előtt pikáns fotózást végeztek. Bűnösnek találták őket a hívők érzelmeinek megsértésében.

A múlt hónapban Ruslan Bobiev (valódi nevén Ruslani Murojonzod) és Asya Akimova (Anastasia Chistova) az ikonikus Vörös téri katedrális mellett készült fotókat tett közzé a közösségi médiában. A legvitatottabb felvételen Akimova térden állva, orális szexet szimulálva látható, miközben rendőrkabátot visel.

Ezt követően vették őrizetbe őket, azzal a váddal, hogy megszegték azt a törvényt, amely büntetni kívánja azokat, akik "a hívők vallási érzelmeinek megsértése céljából" követnek el cselekményeket. A 10 hónapos büntetés pontosan annyi, amennyit az ügyész kért.

Bobijev és Akimova az első, akik e törvény alapján rács mögé kerülnek, mivel az összes korábbi elítélt pénzbüntetést vagy felfüggesztett büntetést kapott.

Nem Bobievé az egyetlen hasonló jellegű, nagy visszhangot kiváltó ügy az elmúlt hetekben. A hónap elején egy orosz OnlyFans pornósztárt ábrázoló videó terjedt el, miután lefilmezték, amint pontosan ugyanannak a templomnak a közelében mutogatja a melleit. A Lola Bunny néven ismert modell később bocsánatot kért az online felháborodást és dühöt követően, de még mindig lehetséges büntetőeljárás elé néz.

A hívők érzelmeinek megsértéséről szóló törvényt 2013-ban fogadták el, miután a Pussy Riot nevű feminista tiltakozó punkrock együttes zenélt Moszkva fő székesegyházában. 2016-ban a törvény nemzetközi címlapokra került, miután Ruszlan Szokolovszkij YouTube-bloggert letartóztatták, mert az akkoriban népszerű Pokemon GO játékkal játszott egy jekatyerinburgi templomban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.