Erőszak

Íjas támadás - öt halott a norvégiai Kongsbergben - videó

Az őrizetbe vett férfit még nem hallgatták ki a rendőrök.

2021.10.14 08:48ma.hu

Öten meghaltak, ketten megsebesültek a norvégiai Kongsberg városában, amikor egy férfi íjjal és nyilakkal felszerelkezve lőtt rájuk szerda este 7 óra előtt.

Az Oslótól 80 kilométerre délnyugatra fekvő város több pontján, egy szupermarketben is lövöldözött a 37 éves dán támadó, mielőtt a rendőrök elfogták.

A norvég kormányfő a városi rendőr-főkapitánnyal tartott sajtótájékoztatón elmondta, „a nyomozás eddigi adatai alapján az elkövető egyedül volt. Azonban sok minden tisztázatlan még. Túl korai lenne még bármit is mondani a támadás hátteréről, de a rendőrség mérlegeli a terrorcselekmény lehetőségét is. A Kongsbergből érkezett jelentések egészen szörnyűek.”

Az őrizetbe vett férfit még nem hallgatták ki a rendőrök.

Norvégiában igen ritkák a tömeggyilkosságok, de a szélsőjobboldali Anders Breivik 2011-es, 77 áldozatot követelő, a fővárosban majd Utoya szigetén elkövetett vérengzése máig élénken él a norvégok emlékezetében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.