Terrorizmus

Jemeni robbantás: túlélte a merényletet a kormányzó

Halálos áldozatai is vannak a cselekménynek.

2021.10.10 18:01ma.hu

Halottai is vannak a vasárnapi robbantásnak Jemenben, a bombát egy autóba rejtették. Az első jelentések öt halottat és sebesülteket említenek.

Biztonsági források szerint az adeni kormányzó lehetett a támadás célpontja a nemzetközileg elismert kormány székhelyénél.

Ahmed Lamlas kormányzó és Salem al-Socotri miniszter túlélték a merényletet. A detoncáció akkor történt, amikor a kormány konvoja elhaladt a robbanószerrel megrakott autó mellett.

A központi kormányzat 2014-ben települt át Adenbe a fővárosból, Szanaából, az Irán által támogatott húszi lázadók általi fenyegetettség miatt. A nemzetközileg elismert kormány és a szakadárok között jelenleg is éleződik a feszültség.

Az EuroNews tudósítását itt nézheti meg >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.