Földmozgás

Erős földrengés Krétán: az áldozatok teljes száma még nem ismert - képek, videó

Földrengés volt hétfőn a görögországi Kréta körzetében, a földmozgás miatt legalább egy ember életét vesztette és kilencen megsérültek.

Nézze meg a döbbenetes fotókat >>> képgaléria

2021.09.27 16:05ma.hu
Nézze meg a többi képet!

A sziget legnagyobb városától, Irákliontól 20 kilométeres távolságban bekövetkezett földrengés erősségéről eltérő információk láttak napvilágot: míg az amerikai földtani intézet (USGS) közlése szerint a földrengés 6-os erősségű volt, az Athéni Egyetem geodinamikai intézete 5,8-as erősségről számolt be.

A földközi-tengeri szeizmológiai intézet (EMSC) első jelentésében 6,5-es erősséget említett. Epicentruma a legfrissebb jelentések szerint 10 kilométeres mélységben volt.

Az ERT görög közszolgálati televízió értesülése szerint a halálos áldozat egy templomban dolgozott, amely a földrengés nyomán beomlott, és maga alá temette a férfit. Az ERT azt is közölte, hogy az epicentrum környékén több más épület is súlyosan megrongálódott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.