Terrorizmus

Új videófelvételt tett közzé az al-Kaida vezetője

Ajmán az-Zavahiri arról beszél a felvételen, hogy ellenségeiket "gazdaságilag és katonailag is ki kell véreztetni".

2021.09.12 06:29ma.hu
Fotó: TASR

Egy szíriai orosz katonai bázis ellen januárban elkövetett pokolgépes merényletet méltató videót tett közzé az interneten szombaton az al-Kaida terrorszervezet vezetője.

Ajmán az-Zavahiri arról beszél a felvételen, hogy ellenségeiket "gazdaságilag és katonailag is ki kell véreztetni", hozzátéve, hogy e célból követtek el merényletet január 1-jén az északkelet-szíriai Rakka tartományban egy autóba rejtett robbanószerkezettel egy orosz katonai bázis ellen.

A támadás elkövetőjeként korábban egy al-Kaidához köthető szélsőséges csoport jelentkezett. Ez a támadás "gyakorlati példa arra, hogyan kell megtörni az ellenség ostromát" - mondta Ajmán az-Zavahiri.

A 2001. szeptember 11-én az al-Kaida terroristái által elkövetett támadások huszadik évfordulóján közzétett egyórás felvétel cáfolja azokat a tavaly novemberben megjelent híreket, amelyek szerint Ajmán az-Zavahiri meghalt volna.

Az egyiptomi születésű Zavahiri 2011-ben lett az al-Kaida vezetője, miután amerikai különleges egységek likvidálták a szervezet korábbi irányítóját, Oszama bin Ladent egy pakisztáni rejtekhelyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.