Koronavírus-járvány

15 éves lány halt meg kovidban

Kialakult nála a koronavírus okozta megbetegedés, majd két héten belül el is hunyt.

2021.09.09 12:24ma.hu

Gyászol egy pensacolai család, miután 15 éves lányuk meghalt COVID-19-ben a helyi kórházban. Victoria Ramirez a Booker T. Washington High School másodikos tanulója volt.

"Olyan gyönyörű és okos volt" - mondta Hector Ramirez.

Victoria koronavírus-tesztje majdnem két héttel ezelőtt pozitív lett. Lázas volt és fájt az egész teste. A kórházból azonban hazaküldték, de végül az apjának, Hectornak vissza kellett vinnie.   

"Négy-öt napon belül a légzése egyre rosszabb és rosszabb lett" - mondta.

Az orvosok azt mondták Hectornak, hogy COVID-tüdőgyulladása van. Éppen azután, hogy kezdett jobban lenni, leállt a légzése. Az apának ekkor el kellett hagynia a szobát, amíg megpróbálták újraéleszteni.  

"Úgy 15-20 perc múlva már nem tudták visszahozni" - mondta Hector, miközben visszafojtotta a könnyeit.

A férfi azt mondta,  azon gondolkodik, hogy beoltatja magát. A lányának nem adta be az oltást, és ezt némileg sajnálja. "Ez olyasmi, ami egész életemben megmarad bennem, és arra gondolok, hogy talán hamarabb meg kellett volna tennem" - mondta. "Talán tehettem volna valamit, hogy megelőzzem ezt."

Azt mondja, Victoria egészséges lány volt, de ez gyorsan megváltozott. Azt kívánja, bárcsak több ember, különösen a szülők, komolyan vennék a COVID-19-et.

"Nem akarom, hogy más szülő is átélje azt, amit én: egy nap még teljesen egészségesnek láttam a lányomat, aztán másfél hét múlva már nem él" - mondta.

Escambia megyében az elmúlt héten napról napra kevesebb ember került kórházba COVID-19-cel. Jelenleg 288-an vannak, szemben a múlt havi 396 fővel, de ezek közül nyolc 18 év alatti kórházi beteg.

Hector GoFundMe-gyűjtést indított, hogy kifizesse a lánya temetését. Eddig több mint 4700 dollár gyűlt össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.