Október óta keresték

Elfogta a horvát rendőrség egy ismert ügyvéd lányának gyilkosát

A horvát rendőrség pénteken bejelentette, hogy elfogta egy ismert ügyvéd lányának feltételezett gyilkosát, egyben cáfolta azt a feltételezést, hogy az ügy szálai a szervezett bűnözés világába vezetnek.

2009.02.06 21:30MTI

Ivana Hodakot, Zvonimir Hodak sztárügyvéd 26 éves ügyvédbojtár lányát tavaly októberben, fényes nappal lőtték le Zágráb központjában, annak az épületnek a lépcsőházában, ahol lakott. A gyilkosság helyszínétől alig 100 méterre van a zágrábi rendőrség központja.

Mivel akkoriban újságírók és üzletemberek ellen maffiamódszerekre emlékeztető támadások egész sorát követték el Zágrábban, a helyi sajtóban olyan feltételezések jelentek meg, hogy a lány halála is a szervezett alvilággal köthető össze, a horvát kormány pedig menesztette igazságügyi és belügyminiszterét.

A zágrábi rendőrség szerint Ivana Hodak feltételezett gyilkosa, egy 61 éves férfi, aki személyes okból, bosszúból követte el tettét. Az illető - kinek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra - 14 évvel ezelőtt elvesztette karbantartói állását annál a zágrábi sportcentrumnál, ahova Zvonimir Hodak is járt teniszezni. Az elkövető az ügyvédtől kért segítséget állás szerzéséhez, ám mivel nem kapott támogatást, Hodakot kezdte hibáztatni sorsa rosszra fordulásáért. Az illető eladta lakását, a pénzt szeptemberre felélte, hajléktalanná vált.

A rendőrség decemberben egy pajtában, ahol a feltételezett elkövető aludni szokott, megtalálta a gyilkossághoz használt pisztolyt. Zvonimir Hodak látja el Vladimir Zagorecnek, a horvát kormány több millió euró elsikkasztásával és hivatali hatalommal való visszaéléssel gyanúsított volt védelmiminiszter-helyettesének jogi képviseletét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.