Vadállatok

Halálos medvetámadás egy szibériai természetvédelmi parkban

A vadállat egy négytagú moszkvai turistacsoportra támadt rá.

2021.07.28 17:37MTI

Medve ölt meg egy 42 éves férfit a szibériai Krasznojarszk régióban a Jegarki természetvédelmi parkban - közölték szerdán a hatóságok. Idén nyáron ez már a második halálos kimenetelű medvetámadás a területen.

A vadállat egy négytagú moszkvai turistacsoportra támadt kedden. A másik három túrázó el tudott menekülni.

A természetvédelmi park vezetőségének közlése szerint ez már a második ilyen eset volt a nyár során. Júniusban egy 16 éves fiatal sérült meg halálosan egy medvetámadásban. A fiú egy 13 tagú csoporttal kirándult. Azt az állatot a park munkatársai lelőtték. A Jergakiból ezt megelőzően utoljára öt éve jelentettek medvetámadást.

A park igazgatósága bejelentette, hogy szigorú korlátozásokat fognak bevezetni a túrákra vonatkozóan. Csak a biztonságosabb útvonalakon lehet járni, nappali fényben és szakszerű kíséret mellett. Az élelmiszermaradékokat el kell takarítani, hogy azok ne csábítsák az emberek járta területekre a medvéket.

A 342 ezer hektáros Jergaki park a Krasznojarszki terület déli részén található.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.