Hős

Négy gyermek életét mentette meg egy kislány Ukrajnában

A hetedik osztályos Tetjana Tulajdant a "Megmentett életért" érdemrenddel tüntette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

2021.07.26 08:18ma.hu

Az elnöki határozat szerint a 12 éves lány "a gyermekek életmentése során tanúsított önzetlen és bátor helytállása elismeréseként" kapta meg a kitüntetést - számolt be a Kárpáthír a Mukachevo cikke alapján.

Tetjana egyedül volt otthon a kisöccsével a Rahói járásban, amikor az áradó folyó elöntötte az udvart, majd a házukat is. A kislány lekapcsolta az áramot, majd kézen fogta a hétéves testvérét, és a nagynénjéhez menekítette őt. A házban másik három gyermek volt. A víz ekkor már térdig ért, de Tetjana megnyugtatta a gyerekeket és felkísérte őket a ház második emeletére, ahol megvárták, míg segítség érkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.