Egyenlőség

Tömegek vonultak fel a berlini Pride-on is - videó

Ami Magyarországon és Lengyelországban történik és eleve amilyen helyzet van egész Európában az Németországra, Franciaországra és más államokra is is kihatással van.

2021.07.25 15:35ma.hu

Egy év kihagyás után, Berlin utcáit ismét ellepték a felvonulók, a karneváli kamionok és a szivárványos zászlók. A Pride felvonulásra mintegy 140 ezer ember látogatott ki idén.

Az EuroNews szerint az idei Pride elsősorban Magyarországról szólt, ahol a "pedofiltörvény" álcája mögé bújtatva egy melegeket is erősen diszkrimináló jogszabályt fogadtak el. A szexuális felvilágosítás kriminalizálása a nyugati melegközösséget is aggasztja.

- Ami Magyarországon és Lengyelországban történik és eleve amilyen helyzet van egész Európában az Németországra, Franciaországra és más államokra is is kihatással van. Eleinte LMBTQ-mentes övezetek voltak Lengyelországban, aztán jött a magyar törvény. Ez mind gyűlöletet kelt velünk szemben - panaszolta az egyik felvonuló.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.