Állatok

Elpusztult Európa legöregebb hím zsiráfja

Kimbar súlyos ízületi fájdalmaktól szenvedett, amit nem tudtak már gyógyszerekkel enyhíteni, ezért elaltatták, hogy ne kelljen tovább szenvednie.

2021.05.17 12:33MTI

Elpusztult Európa legöregebb hím zsiráfja, Kimbar a Bécsi Állatkertben.

Az állatkert szombaton számolt be a matuzsálemi életkorú, csaknem 28 éves zsiráf haláláról. Mint írták: Kimbar súlyos ízületi fájdalmaktól szenvedett, amit nem tudtak már gyógyszerekkel enyhíteni, ezért elaltatták, hogy ne kelljen tovább szenvednie.

A zsiráfok, különösen a hímek ritkán élnek 20 évnél tovább. Lehetett rá számítani, hogy hamarosan elérkezik Kimba ideje is, ennek ellenére az állatkertet nagyon elszomorította Kimba halála - mondta el Johanna Bukovsky, az állatkert szóvivője.

Kimbar 1993-ban született egy hollandiai állatkertben, és kétévesen került a Bécsi Állatkertbe egy tenyésztési program részeként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.