Koronavírus-járvány

Jóváhagyta a Sinopharm vészhelyzeti alkalmazását a WHO

A WHO első alkalommal hagyta jóvá olyan oltóanyag használatát, amelyet nem nyugati gyógyszercég fejlesztett ki a koronavírus ellen.

2021.05.07 18:26MTI

Jóváhagyta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken a koronavírus ellen kifejlesztett kínai Sinopharm-vakcina vészhelyzeti alkalmazását - jelentették hírügynökségek. A WHO első alkalommal hagyta jóvá olyan oltóanyag használatát, amelyet nem nyugati gyógyszercég fejlesztett ki a koronavírus ellen.

A Sinopharm-vakcinát már több százmillió embernek beadták az utóbbi hetekben Kínában és a világ más részein. A WHO jóváhagyása jelzés a nemzeti egészségügyi hatóságoknak az oltóanyag biztonságosságára és hatékonyságára vonatkozóan, illetve ez a lépés lehetővé teszi azt is, hogy a Sinopharm-vakcina használható legyen a védőoltások méltányos elosztására létrehozott COVAX-programban is. A program 92, alacsonyabb jövedelmű országnak ingyen biztosít koronavírus elleni oltóanyagot, 99 országnak pedig segít beszerezni azokat.

Mivel a Sinopharm nem publikálta a késői tesztfázisban keletkezett eredményeket, a WHO további adatokat kért be, amelyek legnagyobb része az Egyesült Arab Emírségekből származott. A WHO összefoglalója szerint, amelyet az AP idézett, a Sinopharm vakcinája 78 százalékban hatékony, megjegyezték azonban, hogy a vizsgálat önkéntesei - néhány száz fő kivételével - 60 évnél fiatalabbak voltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.