Állati

Kaliforniai kondorok szállták meg egy amerikai nő házát - fotók

A madarak teljesen belakták a teraszt, tönkretették a dekorációkat, feldöntötték a növényeket, összekaristolták a kerítést és ürülékkel borítottak be mindent.

2021.05.07 15:31MTI

Nagyjából 15-20 veszélyeztetett kaliforniai kondor szállta meg a napokban egy amerikai nő házát.

A délnyugat-kaliforniai Tehachapiban élő Cinda Mickols lánya a Twitteren számolt be az esetről.

A San Francisco Chronicle című lapnak nyilatkozva Seana Quintero elmondta, hogy a méretes dögevők a múlt hét végén bukkantak fel az édesanyja házánál.

A madarak teljesen belakták a teraszt, tönkretették a dekorációkat, feldöntötték a növényeket, összekaristolták a kerítést és ürülékkel borítottak be mindent.

Az Amerikai Szövetségi Hal- és Vadvédelmi Szolgálat (USFWS), amely azon dolgozik, hogy megóvja a kaliforniai kondort a kihalástól, válaszolt a Twitteren Quintero bejegyzésére. Mint írták, Mickols háza a madarak történelmi elterjedési területén található és azt tanácsolták az asszonynak, hogy próbálja meg kiabálással, tapsolással vagy vizet spriccelve elhajtani a váratlan vendégeket.

A szolgálat szerint nem szokatlan jelenség, hogy a kondorok nagy számban bukkannak fel bizonyos forgalmas területeken, különösen táplálkozás közben. Sajnálatos módon ilyenkor néha házakat és teraszokat használnak főhadiszállásnak.

A kaliforniai kondorok csaknem kipusztultak az 1980-as években, ám néhányat közülük sikerült befogni és állatkertekben elhelyezni, hogy fogságban tudják szaporítani őket. Jelenleg néhány száz példány él a vadonban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.