Koronavírus-járvány

Botrány: ránctalanító folyadék volt az üvegcsékben a Pfizer vakcinája helyett

Hamisított vakcinák Lengyelországban és Mexikóban.

2021.04.22 07:20ma.hu

Hamisított koronavírus elleni vakcinákat fedeztek fel Lengyelországban és Mexikóban - írta a The Wall Street Journal szerdán. A Pfizer/BioNTech-címkékkel ellátott, hamisított oltóanyagokat egymástól független nyomozásban foglalták le a két ország hatóságai.

Lengyelországban egy ránctalanító folyadék volt az üvegcsékben, amelyeket még januárban foglalták le egy férfi lakásán. A hatóságok szerint senkit sem oltottak be a szerrel.

Mexikóban ezzel szemben nagyjából nyolcvan embert oltottak be a hamis készítménnyel egy helyi klinikán, dózisonként ezer dolláros áron.

Az érintetteknél eddig nem tapasztaltak egészségügyi problémákat. Az országban emellett egy szállítmány állítólagos Szputnyik V vakcina ügyében zajlik a nyomozás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.