Koronavírus-járvány

Hozzánk ma érkezett meg, Amerikában közben már le is állították az oltást a Janssen-vakcinával

Az oltás után két héten belül hat beoltott szervezetében is vérrög alakult ki.

2021.04.13 14:54ma.hu

Az Egyesült Államokban egyelőre szüneteltetik a Johnson&Johnson egydózisú, Janssen nevet viselő vakcinájának használatát, mert az oltás után két héten belül hat beoltott szervezetében is vérrög alakult ki - számolt be a The New York Times.

Az érintett hat beoltott mind 18 és 48 év közötti nő volt. Egy közülük meghalt, egyikük pedig súlyos állapotban kórházba került.

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal, illetve az Amerikai Járványügyi Központ (CDC) szakemberei vizsgálják a vakcina és a vérrögök kialakulása közti összefüggéseket, illetve azt, hogy a továbbiakban engedélyezik-e vagy korlátozzák az oltóanyag használatát, melyet az USA-ban eddig közel hétmillió ember kapott meg.

A Janssen-vakcinából ma érkezett meg az első szállítmány Magyarországra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.