Koronavírus-járvány

Börtönbe mehetnek Kambodzsában azok a fertőzöttek, akik nem fordulnak orvoshoz

Amennyiben bebizonyosodik, hogy megfertőztek másokat, tíz évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak.

2021.04.12 12:49MTI

Akár öt év börtönt is kaphatnak ezentúl Kambodzsában azok az igazolt koronavírus-fertőzöttek, akik nem fordulnak orvoshoz - derül ki az ország igazságügyi minisztériuma egyik munkatársának a közösségi médiában hétfőn közzétett bejelentéséből.

A rendelkezés értelmében az orvosi kezelés elől elrejtőző fertőzöttek egytől öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatók, és amennyiben bebizonyosodik, hogy megfertőztek másokat, tíz évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak.

A hatóságok jelenleg több tucat embert keresnek, akiknek azt követően veszett nyoma, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztjük.

A hét végén elfogadott, a járvány visszaszorítását célzó intézkedések keretében a fővárosban két hétre betiltják az alkoholos italok árusítását, valamint az éttermek erre az időre csak elvitelre nyithatnak ki. Kötelezővé teszik ezen kívül a közalkalmazottak és a fegyveres erők tagjainak a vírus elleni oltását is.

Phnompeni hatóságok hétfőn ismét bezártak egy zsúfolt piacot azt követően, hogy fertőzést jelentettek onnan.

A 16,5 millió lakosú délkelet-ázsiai országban a hét végéig egymillió oltást adtak be, az egymilliomodik beoltott 1250 dolláros (374 627 forint) jutalmat kapott Hun Sen miniszterelnöktől.

Kambodzsában a járványnak eddig több mint 4000 igazolt fertőzöttje, a vírus okozta Covid-19-nek pedig 30 regisztrált halálos áldozata van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.