Koronavírus-járvány

Döbbenetes: halálra guggoltattak egy szívbeteg férfit, mert megszegte a kijárási tilalmat

Az áldozat, Darren Penaredondo szombaton halt meg, a rendőrök háromszáz guggolást végeztettek vele a kijárási tilalom megsértése miatt.

2021.04.08 09:16MTI

Menesztették tisztségéből a Fülöp-szigeteki General Trias város rendőrfőnökét, miután beszámolók szerint járőrök nemrég halálra guggoltattak egy - felesége elmondása szerint szívbetegséggel küzdő - férfit a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalom megszegése miatt.

Az áldozat, Darren Penaredondo szombaton halt meg, miután a beszámolók szerint helyi rendőrök háromszáz guggolást végeztettek vele a kijárási tilalom megsértése miatt. Felesége elmondása szerint a 28 éves férfi csütörtök este vizet ment venni, amikor őrizetbe vették, s mire másnap visszatért, már fizikai fájdalmai, rohamai voltak, ezért kórházba szállították, ahol később meghalt. Felesége szerint a férfinak szívbetegsége volt.

Marlo Solero, a menesztett rendőrfőnök tagadta, hogy a korlátozások megszegőit fizikai gyakorlatra kötelezik büntetésként, állítása szerint mindössze közmunkát kell végezniük. Több más őrizetbe vett helyi lakos azonban írásos vallomást tett, hogy igenis ez történt. Két másik rendőrt is elbocsátottak az ügy miatt.

A főváros, Manila, valamint Bulacan, Laguna, Rizal és Cavite tartomány jelenleg szigorú vesztegzár alatt áll a koronavírus-fertőzöttek emelkedő száma miatt, és kijárási tilalom van érvényben este hat órától hajnal öt óráig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.